Handleiding VISION PROJECT

Dit is de startpagina voor de module VISION-Project. Van hier uit kunt u doorlinken naar elk gewenst onderdeel. Met VISION-Project kunt u calculeren, een offerte maken en indien aanwezig ook de project administratie voeren. Daarnaast is de module uit te breiden met aanvullende submodules.
Globaal onderscheiden we de volgende onderdelen:


Het is noodzakelijk om, voor u verder gaat met de specifieke module, het onderwerp algemeen goed te bestuderen. Dit voorkomt dat er onduidelijkheden zijn die, bij de beschrijving van deze module, niet meer aan de orde komen. Denk bijvoorbeeld aan de opbouw van de schermen en instellingen die gelden voor het hele programma.

Bent u overgestapt vanuit foxpro (GROEN-Calculatie) naar VISION dan is het raadzaam om de verschillenlijst in benaming tussen foxpro en VISION te bekijken. Dit ter verduidelijking van de nieuwe termen.
1. VISION-Project algemeenOm optimaal te kunnen werken met VISION-Project is het van belang dat de basisinstellingen goed ingevoerd zijn. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de invulling van bepaalde keuzetabellen (bijvoorbeeld projectgroepen, werkpakketgroepen enz.), maar ook de stamgegevens zoals uw uur- en materiaal tarieven.
2. VISION-Project (voorcalculatie)

Deze onderwerpen bevatten alle informatie die u nodig hebt voor het calculeren van een aangenomen werk tot aan de uitvoering.
3. VISION-Projectadministratie

Onder deze noemer wordt alles beschreven wat er gebeurt met een project nadat u opdracht heeft gekregen om een werk uit te voeren. We behandelen de volgende onderwerpen:
4. VISION-Project aanvullende submodules

Onderstaande submodules zijn te gebruiken als aanvulling op VISION-Project Plus.

  • Batchfacturatie. De mogelijkheid om meerdere facturen tegelijkertijd te maken.
 
project/handleiding.txt · Laatst gewijzigd: 2015/09/01 12:18 door karin